Taal: 

Plaatsing van de rekstok, klimrek, duikelrek


Standaard is een duikelrek uitgevoerd met staanders die minimaal 20 cm langer zijn dan de bestelde hoogte. Deze overlengte dient voor de stabiliteit van het toestel. Door het duikelrek, met deze overlengte + hoogte van de voeting in te graven, bevinden bovendien de verankeringen zich ruim onder de grond, waardoor er geen risico bestaat dat kinderen zich hieraan bezeren. Een speeltoestel van Duikelrek.nl is vrij eenvoudig zelf te plaatsen:

Betonnen voetingen (zie ook accessoires)
Met behulp van de kant-en-klare betonnen voetingen is het slechts een kwestie van ingraven en de rekstok d.m.v. de meegeleverde moeren erop vast te zetten. Deze voetingen zijn in drie gewichten verkrijgbaar, afhankelijk van het type duikelrek. Bij bestellen van een duikelrek dient te worden aangegeven als gebruik wordt gemaakt van de betonnen voetingen, zodat het rek geleverd wordt met speciale voetaansluitingen. Zie voor meer informatie over de betonnen voetingen het assortiment.

Voetaansluiting met en zonder betonnen voeting
Het alternatief is zelf beton storten: het enige wat u nodig heeft is een paar stokjes, een schep of spade, een grote emmer en kant-en-klaar beton. Dit is te krijgen in alle doe-het-zelf-zaken en bouwmarkten.

Een uitgebreide handleiding hoe de duikelrekken van Duikelrek.nl veilig, stevig en netjes geplaatst moeten worden, wordt conform de CE-markering meegeleverd bij uw bestelling.